
Encyclopedia of Life · EOL (see source)
Species
EndangeredEmballonura semicaudata is een vleermuis uit het geslacht Emballonura die voorkomt in de eilanden van de Grote Oceaan, in de Marianen, Palau, Micronesia, Vanuatu, Samoa, Fiji en Tonga. Daar komt het dier voor op de eilanden(groepen) Aguijan, Lakeba, de Maug-eilanden, Moen, Oreor, Ovalau, Palau, Pohnpei, Rotuma, Ta'u (Manu'a-eilanden), Tol, Tonga, Upolu, Yasawa en mogelijk Saipan en Taveuni. Op Anatahan, Dublon, Guam en Viti Levu is de soort uitgestorven, en op Rota is E. semicaudata alleen van fossielen bekend. Er worden vier ondersoorten erkend: semicaudata Peale, 1848 in Vanuatu, Fiji, Tonga en Samoa, palauensis Yamashima, 1932 in Palau, rotensis Yamashima, 1943 in de Marianen en sulcata Miller, 1911 in Micronesia. In veel gebieden komt deze soort weinig meer voor; hij wordt door de IUCN als "bedreigd" beschouwd. Deze soort eet insecten, is 's nachts actief en slaapt in grotten. E. semicaudata is een middelgrote, bruine vleermuis. Net als bij andere schedestaartvleermuizen steekt de staart uit het staartmembraan (uropatagium). Vrouwtjes zijn iets groter dan mannetjes. De kop-romplengte bedraagt 41 tot 49 mm, de voorarmlengte 44,4 tot 47,9 mm, de oorlengte 10,0 tot 13,6 mm en het
via IUCN
Wikidata facts
- Instance of
- taxon
- Parent taxon
- Emballonura
- Image
- Emballonura semicaudata.jpg
Show 6 more facts
- Commons category
- Emballonura semicaudata
- taxon name
- Emballonura semicaudata
- IUCN conservation status
- Endangered status
- taxon rank
- species
- taxon common name
- Pazifische Freischwanzfledermaus
- short name
- E. semicaudata
Sources (1)
via Wikidata · CC0
Gallery (3)
Available in 19 languages
- Español
- Deutsch
- Português
- Italiano
- Bahasa Indonesia
- Basque
- Bulgarian
- Catalan
- Cebuano
- Navajo
- Nederlands
- Serbian
- Svenska
- Tiếng Việt
- Ukrainian
- Waray
- Western Panjabi
- 한국어
via Wikidata sitelinks · CC0