
Image by Ty_Swartz on Pixabay · Pixabay License
Species
Data DeficientParaleptomys wilhelmina is een knaagdier uit het geslacht Paraleptomys dat voorkomt op Nieuw-Guinea. Deze soort leeft op 1800 tot 2800 m hoogte in de Centrale Cordillera van het eiland. Het dier is gevonden op de Snow Mountains en Mount Wilhelmina in Indonesië en in de Tifalmin-vallei in westelijk Papoea-Nieuw-Guinea. In de Snow Mountains, beneden 2200 m hoogte, komt nog een tweede, onbeschreven soort voor, die pas recentelijk als zodanig is geïdentificeerd. De Wopkaimin, een volk uit de Papoea-Nieuw-Guinese Western Province, noemen dit dier mogelijk "awanbitbit". In de Snow Mountains komt het dier veel voor. Deze soort is kleiner dan de andere soort van het geslacht, P. rufilatus, en mist de witte keel en oranje flanken die karakteristiek zijn voor die soort. De kop-romplengte bedraagt 105 tot 126 mm, de staartlengte 125 tot 135 mm, de achtervoetlengte 27 tot 31 mm, de oorlengte 17 tot 18 mm en het gewicht 31 tot 35 gram. Literatuur Flannery, T.F. 1995. Mammals of New Guinea. Chatswood: Reed Books, 568 pp. ISBN 978-0-7301-0411-7 Musser, G.G. & Carleton, M.D. 2005. Superfamily Muroidea. Pp. 894-1531 in Wilson, D.E. & Reeder, D.M. (eds.). Mammal Species of the World: a taxon
via IUCN
Wikidata facts
- Instance of
- taxon
- Parent taxon
- Paraleptomys
Show 6 more facts
- taxon rank
- species
- taxon name
- Paraleptomys wilhelmina
- IUCN conservation status
- Data Deficient
- taxon common name
- Kurzhaar-Wasserratte
- Commons category
- Paraleptomys wilhelmina
- short name
- P. wilhelmina
Sources (1)
via Wikidata · CC0
Gallery (2)
Available in 16 languages
- Español
- Deutsch
- Italiano
- Basque
- Catalan
- Cebuano
- Egyptian Arabic
- Kotava
- Nederlands
- Serbian
- Svenska
- Tiếng Việt
- Ukrainian
- Waray
- 한국어
via Wikidata sitelinks · CC0