
Encyclopedia of Life · EOL (see source)
Species
Least ConcernSPECIES
- KingdomAnimalia
- PhylumChordata
- ClassAves
- OrderAccipitriformes
- FamilyAccipitridae
Vogels De bleke sperwer (Accipiter poliocephalus) is endemische roofvogelsoort uit Nieuw-Guinea uit de familie van de havikachtigen (Accipitridae). Inhoud 1 Beschrijving 2 Verspreiding en leefgebied 3 Leefwijze 4 Status Beschrijving De bleke sperwer heeft een grijze kop en bovenlichaam, een witte onderkant en donkere vleugeltoppen en lijkt sterk op de grijze havik, maar hij is kleiner en wordt ongeveer 33 tot 41 cm groot. Deze sperwer is van onder egaal lichtgrijs tot wit en heeft een opvallend donker oog en rode poten.[2] Verspreiding en leefgebied De bleke sperwer heeft een groot verspreidingsgebied door heel Nieuw-Guinea en de omringende eilanden zoals Misool, Waigeo, Batanta, Salawati, Japen, Fergusson, Tagula, Misima en de Aroe-eilanden.[2] Het is een vrij onopvallende, schuwe vogel die leeft in dichte bossen of bij bosranden. Leefwijze Hij jaagt vooral op hagedissen en grote ongewervelde dieren.[2] Status De bleke sperwer heeft een groot verspreidingsgebied en daardoor alleen al is de kans op uitsterven uiterst gering. De grootte van de populatie wordt geschat op enkele tienduizenden vogels. Er wordt verondersteld dat de soort in aantal stabiel blijft, daarom deze sperwersoor
via GBIF · IUCN
Museum specimens
- Specimen records
- 70
- Family
- Accipitridae
- Collections
- RBINS-SCIENTIFIC HERITAGE, LACM, UWBM, ANWC, YPM, FMNH
- Recorded in
- New Guinea, Papua New Guinea, Indonesia
Wikidata facts
Show 7 more facts
- taxon rank
- species
- IUCN conservation status
- Least Concern
- taxon name
- Accipiter poliocephalus
- taxon common name
- novogvinejski kobac
- Commons category
- Accipiter poliocephalus
- wingspan
- 60.5
- litter size
- 1
Sources (2)
via Wikidata · CC0